Drage učenke in dragi učenci! Spoštovani starši!

Poletne počitnice se počasi zaključujejo in šolsko leto 2023/24 je tik pred vrati. Vsak začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo na pot, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Zato je prav, da v novo šolsko leto zakorakamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov. Vse to pa ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. V kolikor vas bodo potrebovali jim stojte ob strani. Pustite jim, da so vedoželjni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci. Ste izjemno pomembni in hkrati podporni člen v verigi vseh deležnikov. Samo skupaj nam lahko uspe pri otrocih zgraditi tisto najboljše, kar vsak otrok nosi v sebi – svoje talente in potenciale. Tako vas tudi to šolsko leto vabimo na našo skupno pot sodelovanja in podpore.

Šolsko leto 2023/24 pričenjamo v petek, 1. septembra 2023 in ga bomo zaključili v ponedeljek, 24. junija 2024. Izvedli bomo 188 šolskih dni.

Šolsko leto 2023/24 bo ponovno posebno leto, saj po 18-letih šolsko leto pričenjamo z več kot 600 učenci. Matično šolo bo v tem šolskem letu obiskovalo 573 učenk in učencev razporejenih v 27 rednih oddelkov in 7 oddelkov podaljšanega bivanja. Na podružnični šoli dr. Janka Šlebingerja je 29 učencev razporejenih v 3 kombinirane oddelke NIS, 3 kombinirane oddelka PPVI in 1 oddelek podaljšanega bivanja.

Dragi učenci, želim si, da boste v šolo prihajali z veseljem, navdušenjem in vedoželjni in jo tudi takšni zapuščali.

Spoštovani starši, zaupanje v šolo in v naše delo je ključnega pomena za naš skupen cilj – uspešen, zadovoljen in srečen otrok. S svojo participacijo in spoštljivim odnosom do delovanja šole in njenih zaposlenih boste dober zgled svojim otrokom.

Spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci! Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Želim vam obilo modrosti, empatije, pozitivne energije, svežine in uspeha ob opravljanju svojega poslanstva.

Naj bo šolsko leto 2023/24 srečno, srčno in uspešno, predvsem pa zdravo in strpno!

Ravnatelj šole, Dejan Kokol

(Skupno 74.882 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost