Drage učenke in dragi učenci! Spoštovani starši!
 

Poletne počitnice se počasi zaključujejo in šolsko leto 2021/22 je pred vrati. Vsak začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Zato je prav, da v novo šolsko leto zakorakamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov, neglede na vse negativne in nespodbudne vesti ter napovedi v zvezi s potekom epidemije. Zase in drug za drugega si zaželimo, da bi bili uspešni, zadovoljni in da bi se dobro počutili. Vse to ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato, dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. V kolikor vas bodo potrebovali jim stojte ob strani. Pustite jim, da so vedoželjni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci. Ste izjemno pomembni in hkrati podporni člen v verigi vseh nas. Samo skupaj z vami nam lahko uspe pri otrocih zgraditi tisto najboljše, kar vsak otrok nosi v sebi – svoje talente in potenciale. Tako vas vabim na našo skupno pot sodelovanja in podpore.

Z zavedanjem, da vstopamo v tretje šolsko leto, ki je zaznamovano z epidemijo koronavirusa, želimo poudariti, da si vsi zaposleni na šoli prizadevamo za ohranitev pouka v šolskih prostorih s čim manj zdravstvenimi izzivi. Verjamemo, da je to tudi vaša večinska želja, zato bo tudi v prihodnje naša skupna naloga, da ohranjamo varno in zdravo učno ter delovno okolje, s skrbjo za lastno zdravje in zdravje drugih, z doslednim upoštevanjem veljavnih ukrepov in z vzajemnim zaupanjem.  

V okolici šole so velike spremembe, saj je gradnja večnamenske športne dvorane v polnem teku. Zelo dolgo smo čakali na gradnjo, zato bomo kar z največjo mero strpnosti in razumevanja čakali na njeno dokončanje. Pouk športa bo tudi v novem šolskem letu prilagojen in se bo izvajal na različnih lokacijah šole in tudi v telovadnici Partizan. Gradnja dvorane bo zagotovo tudi v prihodnje zaznamovala učni proces, zato je pomembno, da smo vsi skupaj strpni in potrpežljivi. Paziti je potrebno na varnostne ukrepe okrog gradbišča in upoštevati vsa navodila.

Šolsko leto 2021/22 pričenjamo v sredo, 1. septembra 2021 in ga bomo zaključili v petek, 24. junija 2022. Izvedli bomo 191 šolskih dni.

Matično šolo bo v tem šolskem letu obiskovalo 550 učenk in učencev razporejenih v 26 rednih oddelkov in 7 oddelkov podaljšanega bivanja. Na podružnični šoli dr. Janka Šlebingerja je 26 učencev razporejenih v 2 kombinirana oddelka NIS, 2 kombinirana oddelka PPVI in 1 oddelek podaljšanega bivanja.

Dragi učenci, želim si, da boste v šolo prihajali z veseljem, navdušenjem in vedoželjni in jo tudi takšni zapuščali.

Spoštovani starši, zaupanje v šolo in v naše delo je ključnega pomena za naš skupen cilj – uspešen, zadovoljen in srečen otrok. S svojo participacijo in spoštljivim odnosom do delovanja šole in njenih zaposlenih boste dober zgled svojim otrokom.

Spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci! Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Želim vam obilo modrosti, empatije, pozitivne energije, svežine in uspeha ob opravljanju svojega poslanstva.

Naj bo šolsko leto 2021/22 srečno in uspešno, predvsem pa zdravo!

Ravnatelj šole, Dejan Kokol

(Skupno 71.652 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost