Bralna značka

Začenja se 58. sezona branja!
Bralna značka je ena najbolj množičnih oblik prostovoljnih dejavnosti v šoli in izven nje. Je izvirna oblika  slovenskega vzgojno-izobraževalnega dela z mladimi bralci in nima primerjave v svetu. Vsako leto bere več kot 100 000 otrok v Sloveniji in zamejstvu. Njen simbol je Ostržek, ki spremlja branje od vrtca do zaključka srednje šole.
Učenci si izbirajo knjige iz seznama, ki ga letno pripravlja in dopolnjuje Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo (CMKL) v Ljubljani.  Berejo tudi knjige po lastnem izboru. O njihovi primernosti se dogovarjajo z učitelji. O prebranem (poeziji in prozi) se pogovarjajo z mentorji, svojimi učitelji na razredni stopnji in učitelji slovenščine na predmetni stopnji.
Društvo bralna značka Slovenije  – ZPMS se že nekaj let trudi, da s pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in sponzorjev pripravi slikanico, s katero obdari prvošolce. Letos bo to knjiga Petra Svetine Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. Učenci je bodo dobili v ponedeljek, 18. septembra 2017, ob uradnem začetku nove sezone branja.
Ob koncu šolskega leta so učenci za svojo vztrajnost in prizadevnost nagrajeni s priznanji, za devetletno vztrajnost pa še s knjigo.
Bralna značka se trudi uresničiti geslo Dobro brati in ljubiti brati ali z besedami pesnika Toneta Pavčka Če ne bomo brali, nas bo pobralo!

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost