OŠ Gornja Radgona se v zadnjem obdobju vse bolj uveljavlja tudi na področju animiranega filma, zato ne preseneča, da se vsako leto vse več učencev odloča za izbirni predmet filmska vzgoja.

V letošnjem šolskem letu je tako naš animirani film Vaje v slogu prejel tretjo nagrado na natečaju Živel strip! Živela animacija!, učitelj Damijan Sovec pa je prejel posebno priznanje za večletno kontinuirano mentorsko delo na področju animiranega filma. Filmček Kaj so med drugim počeli stari Slovani je bil izbran na državno tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik – Književnost na filmu, animirani film Nahrbtnik pa je prejel zlato plaketo na 57. srečanju najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije.

Ob tem so bili številni naši animirani filmi izbrani na različne mednarodne festivale otroškega animiranega filma v tujini:  Hrvaški (VAFI & RAFI), Srbiji (AnimatorFest, Vorky), Kanadi (Reel Girls Film Festival), Italiji (Cartoon Club), Peruju (Ajayu), Češki (Animanie), Indiji (Kidz Cinema), Slovaški (BAB Festival) in Ukrajini (Dytiatko).

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost