V sredo, 22. marca 2023, smo izvedli šolsko skupnost, s katero smo obeležili svetovni dan voda in predstavili aktivnosti, ki jih izvajamo na šoli v okviru projekta Erasmus+. Osrednja tema projekta “Keep your water clean, live the world” je povezana z vodo, in sicer z ozaveščanjem o pomenu vode, prekomerni rabi vode, onesnaževanju voda in varčevanju z vodo.

Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov. Letošnja osrednja tema se glasi: »Pospeši spremembo. Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu”. Svetovni dan voda 2023 je posvečen pospeševanju sprememb za zagotovitev dostopa do pitne vode in sanitarno ureditev za vse ljudi na svetu.

V sklopu projekta Erasmus+ sodelujemo s partnerji iz Grčije, Poljske, Španije in Turčije. V mesecu oktobru 2022 smo organizirali mobilnost v Sloveniji, katere aktivnosti smo na šolski skupnosti predstavili s pomočjo videa. V nadaljevanju so učenci Anže, Brin, Mara, Nikita in Urban predstavili svoje izkušnje iz mobilnosti v Grčiji, ki so se je udeležili konec meseca februarja 2023 v kraju Kalambaki. Učiteljica Tamara Sakovič je predstavila analizo ankete o porabi vode, učitelj Vito Dundek pa rezultate raziskave o možnostih zmanjševanja porabe pitne vode in varčevanju z družinskim in občinskim proračunom. Učenki Lina in Sara sta predstavili pomen varčevanja z vodo in posledice pomanjkanja z vodo. V sklopu projekta je nastala tudi himna, ki smo jo predvajali. Šolsko skupnost sta s svojimi mislimi zaključila ravnatelj šole Dejan Kokol in v imenu županje gospod Anton Rožman, koordinator in član občinskega sveta občine Gornja Radgona

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Koordinatorica projekta Erasmus+
Nika Forjanič Huber

 

 

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost