V času od 30. septembra do 6. novembra poteka najdaljši podnebni tek »Čas se izTEKA«, kateremu se pridružujejo tudi Ekošole. Štafetna palica je pričela svojo tekaško pot na Škotskem, potovala pa bo vse do Egipta. Na 7. 767 km dolgi poti bo prešla 18 držav in danes je bila v Sloveniji. Osrednji dogodek pri nas je bil na širšem območju Krškega.
Naša šola se je vključila s tekom, ki smo ga neprekinjeno »NON – STOP« izvajali med 8. 45 in 12. 45 uro. Vsi učenci od 1. do 9. razreda, ter učenci naše podružnične šole, tudi zaposleni, so pretekli za šolo označen krog 300m, z Eko izdelanimi štafetnimi palicami. Palice so iz odpadnega materiala izdelali učenci pri izbirnem predmetu NTE. Izdelava je bila kvalitetna, saj so ostale nepoškodovane. Izmenjale so se v 491 rokah učencev in učenk, ter 20 zaposlenih. Toliko jih je danes na šoli sodelovalo v teku.
In koliko smo pretekli? Skupno so učenci dosegli 147, 3 km, odrasli pa 6 km. Dodamo še lahko pretečene kroge 7. a razreda, ki so tekali kot zadnji. Nad tekom so bili tako navdušeni, da so dodatno pretekli še 42 krogov in povečali pretečene km za 15, 6 km.
V prečudovitem sončnem in toplem oktobrskem dopoldnevu smo se tako v prijetnem športnem vzdušju in z obilico dobre volje, kot Ekošola pridružili največjemu mednarodnemu dogodku s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov. Naš prispevek – 168,9 km, zadovoljni učenci in učitelji.
Čestitke vsem tekačem in hvala za sodelovanje.

učiteljici, Jasmina Kolbl in Jožica Zih

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost