Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agriculture Organization – FAO) je za letošnji svetovni dan hrane izbrala temo: »Nikogar ne puščamo ob strani: boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje«. Letošnji svetovni dan hrane (16. 10. 2022) je osredotočen na prehod na trajnostne prehranske sisteme.
Na naši šoli smo se zato odločili, da ga obeležimo na malo drugačen način. Izbrali smo si področje Žita in žitni izdelki. Naše pridne kuharice so pripravile predstavitev različnih žit in ruski bife z različnimi žitnimi izdelki. Medse smo povabili go. Petro Ješovnik iz Cogetincev, ki je predstavljala svoje domače izdelke (testenine), kot promocijo lokalne hrane.
S predstavitvijo smo bili vsi zadovoljni, učenci so se še posebej veselili, ker so se lahko malo posladkali z različnimi dobrotami, v slast so jim šle tudi domače testenine iz Kmetije Ješovnik.
Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi.
Jasmina Kolbl