Svetovni dan okolja je eden najstarejših svetovnih dni, ki jih obeležujemo na pobudo Organizacije Združenih narodov in njenega okoljskega programa. Letošnji 5. junij je tako že 47. leto po vrsti, ki tokrat poteka pod geslom Preobrazi, preustvari, obnovi – Generacija za obnovo (#GenerationRestoration). S pobudami in dobrimi praksami želijo spodbuditi, da vsak izmed nas prispeva k ohranjanju okolja.

Med ključnimi ekosistemi so mokrišča, gozdovi in koralni grebeni. Njihovo zmanjševanje neposredno vpliva na življenje skoraj polovice svetovnega prebivalstva. Z izbiro okolju (in zdravju) prijaznih načinov prevoza zmanjšujemo izpuste toplogrednih plinov in tako pomembno prispevamo k ohranjanju okolja. Vsak med nami je udeleženec v prometu. Z izbiro prevoznega sredstva v vsakdanjem življenju vplivamo na naše okolje, zdravje in kakovost življenja. Kljub sodobnemu načinu življenja lahko poskrbimo za okolju in zdravju prijaznejše načine prevoza. Okolju prijazni načini so hoja, kolesarjenje, izbira javnega prevoza, pa tudi vožnja s skirojem, električni avtomobili itd.
Na naši šoli si ves čas prizadevamo pripomoči k boljšemu in bolj čistemu okolju zato smo se odločili sodelovati v nagradnem natečaju Misija: Zeleni koraki, kjer smo analizirali in ugotavljali načine prihodov učencev v šolo in iz nje. V ta namen so učenci pripravili zmagovalni video, ki si ga lahko ogledate tukaj.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost