Spoštovani starši, zaposleni in dragi učenci!

Danes mineva 20. dan ruske invazije na Ukrajino. Posnetki, ki jih lahko vidimo, so pretresljivi. Prebivalci Ukrajine doživljajo tragedijo, za katero smo bili prepričani, da se v današnjem času več ne more zgoditi. Mogoče se vsi skupaj zavedamo pravega pomena besede MIR šele ob takšnih dogodkih. Zdaj je naša solidarnost zelo pomembna, saj le-ta zmanjšuje in rešuje neizmerne stiske mnogih, ki so morali zapustiti svoj dom, veliko med njimi tudi domovino. Prav je, da smo v takšnih trenutkih sočutni, srčni in da pomagamo po svojih najboljših močeh.

RKS-OZ Gornja Radgona zbira trenutno le materialno pomoč. Pomoč zbiramo tudi na naši šoli. Akcija poteka od danes, 15. 3. 2022, do četrtka, 17. 3. 2022. Podarjeno pomoč lahko odložite v garderobi 1, kjer jo bodo ob zaključku akcije prevzeli prostovoljci RKS-OZ Gornja Radgona.
Poklonite lahko higienske pripomočke, živila in sanitetni material.

Materialna pomoč bo namenjena beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo, del te pa bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, skupaj z Evropsko komisijo, dostavila prek organiziranih konvojev pomoči na zbirne lokacije, ki jih je s sosednjimi državami Ukrajine že uskladila Evropska komisija.
Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo solidarnost.

RKS-OZ Gornja Radgona in OŠ Gornja Radgona

Higienski pripomočki:
– geli za tuširanje
– mila
– šamponi
– zobne paste
– zobne ščetke
– različne kreme
– plenice
– higienski vložki
– vlažilni robčki
– papirnati robčki
– toaletni papir
– čistila …
Živila:
– testenine
– riž
– moka
– mleko
– olje
– sol
– sladkor
– juhe
– paštete
– konzerve
– otroška hrana …
Sanitetni material:
– obliži
– gaze
– povoji
– trikotne rute
– dezinfekcijska sredstva
– kompleti prve pomoči …

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost