Naša šola se je letos pridružila vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila, saj je tretji teden v novembru Teden slovenske hrane.  V sklopu projekta Kuhnapato, katerega namen je, da otroci otrokom pripravijo zdrav tradicionalen obrok so učenke kuharskega krožka, 16.11.2021 v šolski kuhinji pripravile juho iz kislega zelja s popečeno pečenico in kislo smetano, ter proseno pogačo.

Oblekle so si uniforme in postale kuharice s srcem in dušo, sezonski tradicionalen recept so pripravile kot prave kuharske mojstrice in skupaj s šolsko kuhinjo pokazale, da so lahko zeljne tradicionalne jedi lahko tudi zelo okusne. Obiskala nas je tudi vodja projekta Anka Peljhan, ki nam je čestitala za izvedbo projekta in pogum. Opazila je naše veselja do kuhanja, tako učenk kot tudi celotne šolske kuhinje, in omenila, da je naše veselje do kuhanja nalezljivo.

Menim, da smo eno izmed aktivnosti v sklopu projekta zelo uspešno izvedli. Ob tem pa se iskreno zahvaljujem celotni šolski kuhinji, ki je pomagala pri izvedbi projekta, kot tudi učenkam, za njihovo zagnanost in voljo.

Fotografije

 

Vse lepo, Anja Bregar

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost