Voda je pomemben in nenadomestljiv vir življenja, ki jo lahko glede na njen pomen obravnavamo kot javno dobrino v vseh njenih pojavnih stanjih. Svetovni dan voda vsako leto obeležujemo 22. marca, že vse od leta 1992, ko je bil izbran v Riu de Janeiru na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov.

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva voda je pomen in vrednotenje vode. Namenjena je ozaveščanju o globalni vodni krizi in pomanjkanju čiste vode. Vabi nas k razmisleku o tem, kaj voda pomeni ljudem, o njeni resnični vrednosti in o tem, kako lahko ta življenjski vir bolje zaščitimo. Hkrati krepi zavedanje o tem, kako pomembna je voda za dom, družinsko življenje, za preživetje, za počutje ljudi in na splošno za okolje ter njegovo ohranjanje.

Na naši šoli bomo v ponedeljek, 22. marca 2021, svetovni dan voda obeležili tako, da bomo pri pouku del vsebin namenili tematiki, povezani z vodo, in pripravili razstavo izdelkov na temo prve aktivnosti projekta Erasmus+ “Voda v preteklosti”. Vljudno vabljeni k ogledu razstave.

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost