Spoštovani starši in skrbniki, dragi učenci!

Vlada Republike Slovenije je z današnjim sklepom za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da od ponedeljka, 30. 11. 2020 ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo za vse učence matične in podružnične šole.

Pristojno ministrstvo je prav tako danes izdalo sklep (veljavnost od 27. 11. 2020), ki spreminja ocenjevalna obdobja šolskega koledarja in člene iz Pravilnika o preverjanju in ocenjevanju znanja:

  • v tem šolskem letu se izvede zgolj eno ocenjevalno obdobje, ki traja od 1. 9. 2020 do 24. 6. 2021 (za devetošolce do 15. 6. 2021);
  • v času izvajanja izobraževanja na daljavo se znanje lahko ocenjuje, tudi individualno;
  • pri predmetih z do dvema urama po predmetniku, se znanje ocenjuje najmanj dvakrat v šolskem letu (pri predmetu po fleksibilnem predmetniku najmanj enkrat);
  • pri predmetih s tremi ali več urami po predmetniku, se znanje ocenjuje najmanj trikrat v šolskem letu;
  • vse ocene pri tem ne smejo biti pridobljene le pisno (razen pri predmetu po fleksibilnem predmetniku).

V današnji okrožnici je prav tako že predstavljeni načrt postopnega rahljanja ukrepov in vračanja učencev v šolske klopi. V kolikor se bo epidemiološka slika izboljšala, je predvideno, da se prvi vračajo učenci prve triade in učenci PŠ. Nadejamo se, da bo to možno že s ponedeljkom, 7. 12. 2020. So pa ob tem predvideni strožji ukrepi, ki bodo zahtevali dodatne napore in načrtovanje izvedbe VIZ procesa pod takšnimi pogoji in razumevanje ter podporo vseh deležnikov. Podrobnejše informacije v zvezi s tem sledijo in vam jih bomo posredovali takoj ko bomo tudi sami z njimi razpolagali.

Po prejetih povratnih informacijah učencev, staršev in strokovnih sodelavcev, poteka izobraževanje na daljavo v redu. Zasluga za to gre tudi vam spoštovani starši, saj kljub svojim službenim in družinskim obveznostim nudite svojemu otroku/om vso potrebno organizacijsko, tehnično in učno podporo. Za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Dragi učenci, nadaljujte z motiviranim delom in sledite usmeritvam učiteljev, saj boste na ta način vzdrževali učno kondicijo in bo ponovni prehod v šolske klopi lažji in uspešnejši.

Še naprej spoštujte ukrepe za varovanje zdravja in pazite nase!

Ostanite ZDRAVI!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost