S ponedeljkom, 18. 5. 2020, je šola po dveh mesecih zaprtja zaradi epidemije, ponovno odprla svoja vrata učencem. Vanjo so vedoželjni in veseli ponovno vstopili učenci prvega triletja. Od 185 učencev prvega triletja je v šolskih klopeh prisotnih 175 učencev, 9 učencev nadaljuje z izobraževanjem na daljavo. Ponovno odprtje šole je zaradi pogoja, da še posebej zavarujemo zdravje otrok in zaposlenih ter posredno drugih deležnikov, zelo kompleksna in zahtevna naloga. Ne glede na spremenjen način bivanja v šolski prostorih, zaradi upoštevanja ukrepov NIJZ, se učenci in zaposleni šole počutimo dobro. Kljub zaščitnim maskam, ostajamo prijazni, razumevajoči, čuječi in srčni pedagogi. V tem uvodnem tednu namenjamo posebno pozornost psihološko-socialnemu vidiku otrok, saj je prav za njih, to obdobje izolacije bilo zagotovo najtežje.

V ponedeljek, 25. 5. 2020, se v šolske klopi vračajo še učenci 9. razreda matične in podružnične šole, ter učenci posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Zaradi zagotovitve učne pomoči bodo, občasno in po vnaprejšnji napovedi, prisotni tudi učenci od 4. do 8. razreda z učnimi težavami. Organizacijske priprave so v teku.

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo s pomočjo velikodušne donacije župana občine Gornja Radgona, g. Stanislava Rojka in njegovega podjetja, in ob pomoči dveh delavcev Komunale Ragona, z drevesnimi štori vzpostavili učilnice na prostem. Vzdolž celotne zgradbe šole (znotraj ograje proti športnim igriščem) se nahaja 9 učilnic na prostem oz. priložnostnih prostorov za posedeti. Glede na usmeritve NIJZ, bomo večji del učnega procesa izvajali prilagojeno zunaj na prostem in na ta način omogočili učencem in učiteljem prijetnejše bivanje in izvedbo učnega procesa. Županu se iskreno zahvaljujemo za velikodušno in nesebično pomoč z donacijo!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost