V četrtek, 3. 10. 2019 smo se ob 6.00 odpravili iz Gornje Radgone v smeri Ljubljane. V Ljubljani nas je avtobus odložil v bližini Zmajskega mostu. Od tam smo se sprehodili do Hiše eksperimentov. Tam smo imeli 45 minut časa za eksperimentiranje v  3 sobah z več kot 50 eksperimenti. Te so »težji zvenijo više«, »levo ali desno, spredaj ali zadaj«, »fakirjeva postelja« … Po eksperimentiranju so nam v hiši eksperimentov pripravili posebno dogodivščino, imenovano elektrologija. Predstavili so nam različne električne prevodnike in izolatorje. Glavno vprašanje pa je bilo ali ljudje prevajamo elektriko. Ugotovili smo, da je odgovor da.
Po ogledu Hiše eksperimentov smo se sprehodili čez Prešernov trg do Kongresnega trga, kjer je Hiša iluzij. Tam smo imeli voden ogled. Spoznali smo 3 različne vrste iluzij: optične, fiziološke in kognitivne iluzije. Po ogledu smo imeli čas za sestavljanje in razstavljanje ter nakup miselnih sestavljank.
Na koncu  smo se okrepčali v Mc’Donaldsu in  se odpravili proti Gornji Radgoni, kamor smo prispeli ob 17.00.
Zahvalili bi se učitelju fizike Branku Beznecu, ravnatelju Dejanu Kokolu in donatorjem, ki so nam omogočili to brezplačno doživetje.
Nekaj utrinkov.

Enej Vinkovič, 9. b

 

 

 

 

 

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost