V Barceloni je od 21. do 27. 7. 2018 potekal globalni krog mednarodnega tekmovanja WSC (svetovni pokal znanja učencev in dijakov) v angleščini, na katerega so se uvrstile tri devetošolke iz naše šole, Nika Zala Fras, Aneja Kralj in Tea Műler. Na tekmovanju je sodelovalo okoli 2200 tekmovalcev iz 56 držav sveta, iz Slovenije pa še ekipe iz drugih sedmih osnovnih šol ter treh srednjih šol. Naše tekmovalke so se dobro odrezale v vseh tekmovalnih kategorijah (debata, kvizi znanja in pisanje eseja). Zmagale so na dveh debatnih krogih od treh. Na zaključni slovesnosti so prejele ekipno (tudi posamezno) srebrno priznanje za dobre rezultate v skupinskem kvizu, Nika Zala Fras pa še srebrno priznanje za njen dobro ocenjen esej.    

Tekmovalni program je bil našim učenkam pester in zanimiv, vendar hkrati tudi zelo zahteven, saj tekmovalne vsebine presegajo šolsko učno snov.  Na kulturnem bazarju vseh sodelujočih držav se je naša ekipa z drugimi slovenskimi tekmovalci ob slovenski mizi zelo potrudila čim bolje predstaviti našo državo, njene lepote in tudi dobrote.

Naše tekmovalke, ki 3. septembra odhajajo v njihove izbrane srednje šole, je dvoletno sodelovanje na WSC tekmovanjih (dve regionalni in eno globalno) navdušilo zaradi spoznavanja novih ljudi različnih narodnosti in kultur ter druženja z vrstniki iz celega sveta, pa tudi možnosti debatiranja in pisanja esejev v angleščini in s tem izboljšanja znanja tega jezika.

Mentorica Silva Plohl

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost