V petek, 6. aprila 2018, smo z učenci 7. in 8. razreda, ki izkazujejo interes in so motivirani za izobraževanje v gradbenih poklicih, prevozništvu, energetski dejavnosti, komunali, urejanju okolja in ekologiji, obiskali mednarodni sejem MEGRA 2018. 
Območne obrtno – podjetniške zbornice Pomurja so v sodelovanju z delodajalci pripravile predstavitev naslednjih deficitarnih poklicev: mizar, slikopleskar, voznik, strojnik gradbene mehanizacije, avtoserviser, dimnikar in gradbenih poklicev, kot so zidar, tesar, klepar krovec. Učenci so predstavitve s pozornostjo poslušali in se imeli priložnost preizkusiti v nekaterih poklicih.
Za učence je bilo pripravljeno tudi tekmovanje, kjer so pokazati svoje ročne spretnosti in ustvarjalno žilico pri sestavljanju mozaika iz keramike. Naša tekmovalna ekipa se je odlično odrezala, iz keramike so izdelali znak naše šole.
Učenci so si vodeno ogledali tudi sejem. Ob zaključni evalvaciji so povedali, da so pridobili nova znanja in praktične izkušnje, ki jim bodo pomagale pri odločitvi glede nadaljnjega izobraževanja. Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Nika Forjanič Huber

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost