V soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja 2018, se je šest učencev 8. in 9. r. Osnovne šole Gornja Radgona (edina sodelujoča OŠ iz SV Slovenije) udeležilo regionalnega kroga tekmovanja v angleščini The World Scholar’s Cup (Svetovni pokal znanja učencev/dijakov) v Ljubljani, kjer je sodelovalo 420 učencev in dijakov iz različnih koncev Slovenije in nekaterih sosednjih držav.
Naši tekmovalci: 1. skupina: Nika Zala Fras, 9.a, Tea Műler, 9.a in Aneja Kralj, 9.b;
2. skupina: Luka Svenšek, 9.b, Jaša Fišer, 8.b in Domen Košar, 8.b.
Obe naši tekmovalni skupini sta s skupno osvojenimi 27 medaljami uvrščeni naprej na t.im. Global Round 2018 v Melbournu, Kuala Lumpurju ali Barceloni.  1. skupina je osvojila tudi naslov “Champion Team” – kot najuspešnejša ‘junior’ ekipa na vseh področjih. Dekleta so si priborila tudi 2 ekipni zlati medalji, in sicer za “Scholar’s challenge” in “Writing an essay”. Kljub začetni tremi ob množični tekmovalni konkurenci so se tekmovalci sprostili že po prvih treh debatnih krogih, kjer je naša 1. skupina zmagala trikrat, 2. skupina pa enkrat.
Drugi dan je bilo vzdušje že dosti bolj sproščeno in ni bilo čutiti nobene napetosti več. Ena od naših tekmovalk je tako opisala zmagovalno vzdušje v naši ekipi: “Ko smo zagledali naša imena na velikem platnu in jih slišali po zvočnikih, smo skoraj ponoreli od sreče”.
Sobotni tekmovalni program se je odvijal na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, nedeljski pa v Cankarjevem domu v Ljubljani. Celotno tekmovanje poteka v angleškem jeziku. Sodelujoči se pomerijo na šestih področjih (umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje) iz izbrane teme An Entangled world (zapleten svet).
Tekmovanje vključuje ekipno debato (Team debate), kreativno skupinsko pisanje esejev (Collaborative writing), preizkus znanja s šestih področij (Scholar’s challenge) in kviz (Team’s bowl).
Vsi tekmovalci naše šole pravijo, da je to tekmovanje zanje še ena nova izkušnja v življenju in da so se ogromno naučili. Seveda pa upajo še, da bodo lahko sodelovali tudi na Global Round WSC tekmovanju.
Kot mentorica tekmovalcev sem bila odsotna na tekmovanju zaradi bolezni in se prisrčno zahvaljujem sodelavkama Tanji Vukajč in Valentini Novak, ki sta me nadomestili.

                                                                                                                                                                                    Mentorica Silva Plohl

(Skupno 733 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost