V petek, 10. 3. 2017 so naši učenci Daša Z., Zala F., Veronika H., Lana F. in Aleks F. skupaj z mentoricami gospo Andrejo H., Simono B. S., Valentino N. in Vero G. sodelovali na sejmu Altermed, kjer so predstavljali eko šolo. Osnovna šola Gornja Radgona že vrsto let sodeluje v projektu eko šol, ki poskušajo ozaveščati mlade z zdravim načinom življenja. Letos so bila v ospredju zelišča. Učiteljica Daniela Š. je skupaj z učenci poskrbela za čudovito urejen razstavni prostor, ki je požel obilje pohval obiskovalcev in komisije pod vodstvom g. Daneta Kataliniča. G. Katalinič je prav tako pohvalil ponudbo na stojnici – jedi iz čemaža in bučnih semenk. Naši učenci so suvereno predstavili ponudbo Osnovne šole G. Radgona, ki je bila oplemenitena z najrazličnejšimi zelišči. Vsa zbrana zelišča so bila shranjena v izredno lični naravni embalaži. Pika na i pa je bila predstava Za vsako bolezen rožca raste. To, da imamo na šoli odlične recitatorje, vemo. Na sejmu Altermed (alternativna medicina) so to ponovno potrdili in poželi močan aplavz tistih, ki so jim prisluhnili.
HVALA vsem, ki so pomagali pri projektu. Čuti se, da je zanimanje za zdrav način življenja v Osnovni šoli Gornja Radgona zelo veliko.
Veselimo se že novih izzivov na 14. sejmu Altermed. Obljubljamo, da bomo promovirali zdrav način življenja na vsakem koraku. Ne pozabimo, da je pomlad odličen čas za regeneracijo, zato hitro po čemaž, regrat in koprive. Seveda pa ne pozabimo tudi na dovolj gibanja na svežem zraku, na pitje VODE, ki bo poskrbela za učinkovitejši transport hranil in odpadnih snovi in na zadostno število ur spanja.

Zapisala: Vera Granfol, prof.

Fotografije

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost