Kuhnapato
V torek, 21.11.2023, smo izvedli aktivnost v okviru osnovnošolskega projekta na ravni slovenskih regij in pokrajin »Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalen obrok!«.
Učenke kuharskega krožka so se pridružile našim zlatim zaposlenim v šolski kuhinji. S skupnimi močmi so pripravile: domač bučni namaz, makove flikice, bograč, domačo bučno-makovo pogačo ter domač sadni jogurt. Bilo je tradicionalno, zdravo in okusno!
Obiskala nas je tudi vodja projekta Anka Peljhan, ki naredila nekaj fotografij in napisala nekaj besed. Pogledate, si jih lahko tukaj.
Spletni seminar za starše Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu
Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bodo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu. več…
Obeležili Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč
Združeni narodi (OZN), Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč (FEVR), ki že od leta 2007 organizira globalne aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, so v okviru slogana desetletja SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO v letošnjem letu 2023 namenili rdečo nit področju in aktivnostim pod sloganom ŽIVETI S POSLEDICAMI. V ta namen smo v ponedeljek, 20. 11. 2023, na ploščadi ob VŠD in ob obeh prehodih na poti v šolo obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Simbolični dogodek smo pripravili skupaj s predstavniki PP M. Sobota in G. Radgona, ZŠAM G. Radgona, županjo občine G. Radgona, go. Urško Mauko Tuš in bivšim ravnateljem, g. Dušanom Zagorcem. Iz šole so sodelovali vsi predstavniki oddelkov matične in podružnične šole. V spomin in opomin vseh žrtev prometnih nesreč smo simbolično prižgali tudi sveče. Vsem udeležencem simboličnega dogodka se najlepše zahvaljujemo za njihovo prisotnost. Vsi skupaj pa se nadejamo in prispevajmo s svojim odgovornim ravnanjem, da že kmalu uresničimo vizijo 0 žrtev prometnih nesreč.
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE
Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos je obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.
Na ta dan smo na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Učence smo s projektom ozaveščali o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje.
Letos smo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«. V šolski kuhinji so pripravile stojnico s to tematiko.