Teden otroka, zakaji in zatoji radovednosti – 1. razred
V torek, 3. 10. 2023 smo se 1. razredi OŠ Gornje Radgone udeležili likovne kolonije v tednu otroka. Organiziral jo je vrtec Manka Golarja, Gornja Radgona v parku. Učenci so raznoliko ustvarjali, se družili, smejali z različnimi umetniki. Zahvalila bi se vrtcu Gornja Radgona za prijazno povabilo in postrežbo.
Mentorica Edita Vodan Šoštarič
Erasmus+ mobilnost na Poljskem, 1. – 6. 10. 2023
V okviru Erasmus+ projekta »Glass inspires – Glas begeistert – Steklo navdušuje« se je v nedeljo zjutraj, 1. oktobra 2023 odpravilo 5 učencev 7. c, 8. a in 8. b razreda skupaj s koordinatorko več…
Priznanje in nagrada “Ekobranje za ekoživljenje”
V torek, 26. septembra 2023, smo prejeli vsi 1. razredi šol. leta 2022/23 (lansko leto), zdaj že 2. razredi v šolskem letu 2023/24 priznanje in nagrado – letno naročnino na revijo Moj planet preko Ekošole, projekta “Ekobranje za ekoživljenje”. Izdelali smo likovna dela/kolaže iz odpadnega papirja po vsebini zgodbice “Pepi in njegovo gnezdo”. Nagrada je skupna zato si bomo revijo z veseljem vsak mesec ogledali. Hvala Mladinski knjigi za izbrano nagrado.
Vodja projekta Edita Vodan Šoštarič
MEDNARODNI DAN OZAVEŠČANJA O IZGUBAH HRANE IN ODPADNI HRANI
Generalna skupščina Združenih narodov je 29. september razglasila za mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Obeleževanje tega dne je pomembno za ozaveščanje o razsežnosti težave in morebitnih rešitvah na vseh ravneh.
V EU se vsako leto zavrže skoraj 59 milijonov ton hrane (131 kg na prebivalca), katere tržna vrednost je ocenjena na 132 milijard evrov. Več kot polovica odpadne hrane (53 %) se zavrže v gospodinjstvih.
V okviru organizirane šolske prehrane dajemo posebno pozornost odgovornemu odnosu do hrane. Na naši šoli bomo vse dni v letu posebej pa še ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani posvetili posebno pozornost.
Pri kuharskem krožku so učenke in učenci izdelali plakate s to tematiko. V šolski kuhinji pa so pripravile reciklirano sladico iz ovsenih kosmičev. Sledila je mini degustacija, kjer smo ozaveščali o izgubah hrane in odpadni hrani.
Anja Prkič