V sredo, 25. maja 2022,  je v kulturnem domu Gornja Radgona potekala zaključna javna prireditev 4. literarnega natečaja domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja – Spominska obeležja pripovedujejo.

Naša šola je bila naprošena za pripravo kratkega kulturnega programa, ki ga je pripravila učiteljica Tamara Kranjc Roškar. Eno izmed svojih nagrajenih pesmi je prebrala učenka Zarja Zupančič Rous, ki je že 3. leto zapored med nagrajenci literarnega natečaja. Glasbene točke je pripravil učitelj Kristjan Borovšak, skupaj z deškim pevskim zborom in baletnim vložkom učenke Aleksije Zavec. Program je povezoval učitelj Valentin Kovič.

Na natečaju so sodelovali učenci iz 8-ih osnovnih šol in dijaki z obeh pomurskih gimnazij. Zbranih je bilo 43 prispevkov od 12-ih mentoric. Med sodelujočimi je bila tudi naša šola. Poslana sta bila dva prispevka, med nagrajenci oz. kot najboljši prispevek med učenci v kategoriji »Pesmi učencev 7., 8. in 9. razreda OŠ«, je bila nagrajena osmošolka Zarja Zupančič Rous. Napisala je pesem Naša že 30 let. Iskrene čestitke.

V četrtek, 9. 6. 2022, bo za vse udeležence in mentorje literarnega natečaja organizirana nagradna  strokovna ekskurzija. Ogledali si bomo vojašnico Jerneja Molana in vojaško letališče Cerklje ob Krki ter mesto Brežice, kjer bo srečanje s tamkajšnjimi veterani.

Zapisala mentorica: Tatjana Šebjanič

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost