Drage učenke in dragi učenci! Spoštovani starši!

Poletne počitnice se počasi zaključujejo in šolsko leto 2022/23 je tik pred vrati. Vsak začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo na pot, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Zato je prav, da v novo šolsko leto zakorakamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov. Vse to pa ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. V kolikor vas bodo potrebovali jim stojte ob strani. Pustite jim, da so vedoželjni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci. Ste izjemno pomembni in hkrati podporni člen v verigi vseh deležnikov. Samo skupaj nam lahko uspe pri otrocih zgraditi tisto najboljše, kar vsak otrok nosi v sebi – svoje talente in potenciale. Tako vas tudi to šolsko leto vabimo na našo skupno pot sodelovanja in podpore.

Šolsko leto 2022/23 pričenjamo v četrtek, 1. septembra 2022 in ga bomo zaključili v petek, 23. junija 2023. Izvedli bomo 190 šolskih dni.

Matično šolo bo v tem šolskem letu obiskovalo 565 učenk in učencev razporejenih v 27 rednih oddelkov in 7 oddelkov podaljšanega bivanja, kar pomeni, da po več kot 10. letih ponovno vstopamo v šolsko leto v celoti s po tremi oddelki po celotni vertikali. Na podružnični šoli dr. Janka Šlebingerja je 29 učencev razporejenih v 3 kombinirane oddelke NIS, 3 kombinirane oddelka PPVI in 1 oddelek podaljšanega bivanja.

Šolsko leto 2022/23 bo posebno leto, saj po dolgih letih želja in po dveh letih prilagojene izvedbe športa, pričenjamo z uporabo večnamenske športne dvorane, ki nam bo omogočila kvalitetno izvedbo športa ter uživanja ob športnih in kulturnih dogodkih. Veličastna, izjemna in nadvse impresivna je naša nova pridobitev.

Dragi učenci, želim si, da boste v šolo prihajali z veseljem, navdušenjem in vedoželjni in jo tudi takšni zapuščali.

Spoštovani starši, zaupanje v šolo in v naše delo je ključnega pomena za naš skupen cilj – uspešen, zadovoljen in srečen otrok. S svojo participacijo in spoštljivim odnosom do delovanja šole in njenih zaposlenih boste dober zgled svojim otrokom.

Spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci! Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Želim vam obilo modrosti, empatije, pozitivne energije, svežine in uspeha ob opravljanju svojega poslanstva.

Naj bo šolsko leto 2022/23 srečno, srčno in uspešno, predvsem pa zdravo in strpno!

Ravnatelj šole, Dejan Kokol

(Skupno 73.135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost