12. 6. 2017, je potekal 3. kulturni dan za 6. razred. Ogledali smo si predstavo Ostržek v izvedbi Lutkovnega Gledališča Ljubljana.
Ostržek italijanskega pisatelja Carla Collodija pomeni neusahljiv vir navdiha.
Ostržka lahko danes v času permisivne vzgoje razumemo kot svojevrsten “vzgojni manifest”. Gre za otroka, ki se mora do cilja prebijati skozi vrsto ovir in izzivov – in to sam, povrhu še siromašen. V dolgotrajnem procesu spoznavanja se mora nenehno truditi, četudi je pri tem neposlušen in izjemno svojeglav. Preden si Osržek “prisluži” preobrazbo v pravega dečka in postane skrben dobrosrčnež, mora na svoji koži izkusiti ves blišč in bedo tega sveta.
(Gledališki list)
Po izjemno lepi gledališki izkušnji smo odkorakali proti murskosoboškemu gradu, in sicer v Pomurski muzej Murska Sobota.
Ogledali smo si stalno razstavo, ki nas je popeljala v razburljivo in poetično zgodbo o življenju prebivalcev ob Muri, kot jo je pisal čas od prazgodovine do danes. Nadgradili smo jo z vodenim obiskom razstave o Keltih, izpolnjevanjem delovnega lista in izjemno zanimivo delavnico, na kateri smo sestavljali ogrodje za »cimpračo«.
Kulturni dan, ki je bil “ostržkasto” radoveden!:)

Fotografije

Valentina Novak

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost