Kuhnapato

Kuhnapato

Naša šola je sodelovala v projektu Kuhnapato. Bistvo projekta je, da učenci spoznavajo tradicionalne regijske jedi, ki so mogoče že malo pozabljene, pripravljajo jedi iz sezonskih, lokalnih sestavin in s tem razvijajo kuharske spretnosti.

V ta namen smo v četrtek, 6.5.2021 in petek, 7.5.2021 v gospodinjski učilnici odprli restavracijo Radgonska Kúhinjica, ki je zaradi epidemije delovala v omejenem obsegu. Kuharji so bili tudi gostje. V četrtek so učenci 6.b imeli na meniju cujcke z drobtinami in mlejčne murke kot glavno jed ter oljov pocük, kot slano sladico oz. poobedek. V petek, pa so učenci 6.c  pripravljali in degustirali oženjeno hajdinsko kašo z zelenjavo in küjano šunko ter krompirjev krapec.

Fotografije

Lep pozdrav, Anja Bregar

Nagrada za animirani film

Nagrada za animirani film

Kljub epidemiji in večmesečnemu šolanju na daljavo se je uspešno zaključil letošnji natečaj Živel strip! Živela animacija! 2021, namenjen osnovnošolcem in srednješolcem Furlanije-Julijske krajine in Slovenije.
96 osnovnošolcev in 7 srednješolcev je ustvarilo 42 kratkih animiranih filmov, drugo nagrado pa je s svojim animiranim filmom “Robotske zgodbe” osvojil učenec naše šole, osmošolec Tjan.
V treh letih je to že Tjanova tretja nagrada za tri različne animirane filme. :)

Neuradni rezultati šolskih tekmovanj

Učenci in učenke,

v četrtek, 22. 4. 2021 je bilo za učence 1. razredov prvo šolsko tekmovanje, za učence 9. razredov pa zadnje šolsko tekmovanje v osnovni šoli.

Na spletnem naslovu www.dmfa.si  si lahko ogledate neuradne rezultate šolskih tekmovanj Kresnička in Evropski matematični kenguru. Uporabniško ime in geslo najdete na prijavnicah. Učenci pri ogledih rezultatov trenutno vidite zgolj pravilne in napačne odgovore. Končne uvrstitve, prejemniki priznanj in udeleženci državnega tekmovanja za zlato Vegovo priznanje bodo objavljeni naslednji teden (29. 4. 2021),

Bronasto priznanje dobi tretjina učencev v vsaki generaciji. Na državno tekmovanje iz matematike se uvrstijo prvo uvrščeni učenci v vsaki kategoriji, če so osvojili več kot 80% vseh točk. Državno tekmovanje bo v soboto, 15. maja 2021.

V imenu šolskih tekmovalnih komisij: Nuša Zagorc

 

Tehniški dan – Vesolje

Danes, 22. 4. 2021 je za 8. razred potekal dan dejavnosti o Vesolju. Učenci so izdelali maketo ozvezdij, spoznali interaktivne simulacije za opazovanje na nočnega neba in prisluhnili predavanjem o Heramnu Potočniku Noordnung-u in o Huublovem teleskopu.

V zadnjem delu dneva dejavnosti  so učenci uporabljali še zvezdne karte.

več…

logo_podruznica

 

 

EkoSolaLogoSLO

zdrava_sola_transparent

esfalp-logo

Rezultat iskanja slik za učim se biti učitelj

Rezultat iskanja slik za učim se biti učitelj

Rezultat iskanja slik za učim se biti učitelj

Mala šola lončarstva

 

(Skupno 248.370 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost