V zadnjih treh letih smo na OŠ Gornja Radgona smelo in uspešno zakorakali na skupno evropsko pot z Erasmus + projekti. Od 9. do 14. oktobra 2023 po vsej Evropi potekajo Erasmus dnevi. Na osnovi tega smo danes, 12. 10. 2023, na OŠ Gornja Radgona obeležili Erasmus dan, in sicer v okviru šolske skupnosti, ki je potekala za učence od 6. do 9. razreda matične in podružnične šole. Koordinatorici Erasmus + projektov »Keep yor water clean, live the world.« in »Glass inspires – Glas begeistert – Steklo navdušuje«, Nika Forjanič Huber in Romana Slavič Žnuderl, sta skupaj z učenci predstavili aktivnosti, ki smo jih izvedli v sklopu obeh Erasmus+ projektov in svečano podelili certifikate sodelujočim učencem in družinam v projektu »Keep your water clean, live the world«. Vabljeni k ogledu utrinkov s tega dogodka: http://813.ablak.arnes.si/piwigo/index.php?/category/685

V sklopu Erasmus + projekta »Keep yor water clean, live the world.«  je bil eden izmed ključnih ciljev in zavez šole, da postanemo in ustvarimo mrežo Vodi prijaznih šol. Kot projektni partner in šola si prizadevamo, da bi ta glas, o Vodi prijazne šole, ter zavezah nas vseh, skupaj z nasveti o varčni rabi pitne vode, kakor o nujnosti varovanja vodnih virov, nagovoril ter dosegel čim širšo množico ljudi lokalne skupnosti.

Zgolj s skupnim zavedanjem in ustreznim ravnanjem bomo ohranili varne zaloge pitne vode za nas vse in naše potemce, ter ohranili vodne vire neonesnažene. 

Več o projektu in izvedenih aktivnostih si lahko zainteresirani preberete na letaku – Vodi prijazna šola, šolski spletni strani, pod zavihkom Erasmus +, in na projektni spletni strani: https://cleanwater.splet.arnes.si/.

»Nobena sprememba se ne zgodi brez tehtnega razloga.« Schollaert

učenci in zaposleni šole

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost