Na Osnovni šoli Gornja Radgona je v sredo, 22. 3. 2023, potekal 18. Pomurski otroški parlament. Osrednja tema parlamenta je bila »Duševno zdravje otrok in mladih«. Sklicatelja pomurskega otroškega parlamenta, ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona Dejan Kokol in predsednik Društva prijateljev mladine Gornja Radgona Dušan Zagorc, sta pozdravila navzoče delegate in delegatke iz štirih upravnih enot: Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota, prisotne mentorje, ravnatelje in druge povabljene goste ter jim namenila nekaj uvodnih besed.

Parlamentarci in parlamentarke iz Osnovne šole Gornja Radgona so o letošnji pomembni temi »Duševno zdravje otrok in mladih« razmišljali skozi zgodbe v stripih, po katerih je bila povzeta vsebina lutkovne predstave, ki so jo zaigrale učenke 9. razreda Nadja, Larisa in Lana, aktivne članice šolske lutkovne skupine Zvezde, ki deluje pod mentorstvom Simone Kolarič Wolf.

Letošnji pomurski otroški parlament je potekal v obliki debate na temo »Nasprotujemo vsem medijem in literaturi, ki romantizirajo duševne bolezni«. Debata je bila izvedena pod mentorstvom gospoda Ivana Koruza, predstavnika Zavoda za kulturo dialoga, ZA in PROTI. Skozi debato so delegati argumentirali, da so lahko mediji tisti, ki lahko še povečujejo duševne stiske, lahko pa so tudi dobri zagovorniki literature, ki je namenjena duševnemu zdravju in tako si lahko posameznik pomaga. Še vedno pa zagovarjajo, da je stroka tista, ki je pomembna za ljudi, ki se soočajo z duševnimi stiskami.

Ob koncu je mlade delegate pozdravila regijska koordinatorica otroških parlamentov za Pomurje gospa Mateja Leskovar Polanič. Izvedla je potrditev delegatov in mentorjev za 33. Nacionalni otroški parlament, ki bo potekal 11. aprila 2023 v Državnem zboru v Ljubljani.

Vabljeni k ogledu fotografij.

Mentorica otroškega parlamenta:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost