V petek, 18. novembra 2022, smo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ko so imeli otroci za zajtrk črni kruh, mleko, med, maslo in jabolko. Vsa živila, ki so jih zaužili, so pridelana in predelana v Sloveniji. Kruh smo dobavili od podjetja Mlinopek d.d., preostala živila so iz naše neposredne okolice, mleko in maslo iz Kmetije Dirnbek-Krajnc iz Zagajskega Vrha, med od Čebelarstva Zemljič iz Boračeve, jabolka pa od Sadjarstva Keuschler iz Veržeja. Ta hrana je bolj sveža, bolj hranljiva, brez dodajanja dodatkov za daljše skladiščenje ali poudarjanje okusa.

Zajtrk so učenci opravili po učilnicah 1. šolsko uro, ko so z njimi prisotni učitelji spregovorili o pomenu slovenskega tradicionalnega zajtrka. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se je glasil: »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

V času malice sta se nam pridružila gospod in gospa Zemljič, ki sta predstavila svoje čebelje izdelke in degustirala različne vrste medu. Učenci so se z veseljem posladkali in si lahko nadeli tudi del čebelarske obleke.   

Čebele nas naj spremljajo vse življenje. So simbol pridnosti, varčnosti, reda in skrbi za druge. Naj nam bodo za zgled. 

Utrinki

Zapisala Jasmina Kolbl

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost