Svetovni dan voda smo v svetovnem merilu s sklepom Generalne skupščine OZN prvič obeležili leta 1993. Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva voda je podzemna voda, njeno geslo pa »Podzemna voda: Skrito naj postane vidno«. Podzemna voda, daleč od oči, pod površjem, je skrit zaklad, ki bogati naša življenja. V najbolj sušnih delih sveta je ponekod edini vir vode, ki je prebivalstvu na voljo.

Osnovna šola Gornja Radgona je vključena v mednarodni projekt Erasmus+ na temo »Keep your water clean, live the world«. Tekom šolskega leta so potekale aktivnosti povezane z vodo. Učenci so ustvarjali, izvajali eksperimente in raziskovali v okviru različnih delavnic. Aktivnosti si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Na Osnovni šoli Gornja Radgona so ob svetovnem dnevu voda v torek, 22. 3. 2022, potekale delavnice v okviru projekta Ekoremediacije okoli nas. Na ta dan so razredni Ekopredstavniki od 4. do 9. razreda sodelovali v aktivnosti revitalizacije reke Ščavnice z ekoremediacijskim ukrepom z EM tehnologijo. Učenci so izdelovali EM glinene kroglice, ki jih bodo v okviru druge aktivnosti povezane z metanjem/nameščanjem kroglic v reko Ščavnico tudi uporabili z namenom zmanjšanja težkih kovin in količine mulja v reki. Utrinke iz delavnice si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost