Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je v skladu s šolskim koledarjem, ponedeljek, 7. 2. 2022, pouka prosti dan. V torek, 8. 2. 2022, je slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Ob prazniku vam čestitamo in vam želimo, da ga v sklopu družine preživite kulturno obarvano.

Obenem vas obveščamo, da je na današnji dan (2. 2. 2022) v šoli bilo odsotnih skupno 165 učenk in učencev (od 580), zaradi izolacij, karanten v družini in iz drugih razlogov. Kvoto 30% okužb v oddelku sta zaenkrat dosegla dva oddelka, nekaj oddelkov se približuje tej kvoti, ki pomeni prehod na izobraževanje na daljavo za naslednjih 7 dni.

Prav tako je prisoten enormni porast okužb med zaposlenimi šole, kar zahteva številna nadomeščanja, zamenjave in prilagajanje vzgojno-izobraževalnega procesa. Prosimo za razumevanje.

Na osnovi vsega dogajanja je trenutno večina oddelkov na šoli primoranih, da izvajajo 7-dnevno samotestiranje. Pozivamo vas, da učenci s seboj prinašajo testerje, ki jih prevzamete brezplačno v lekarni – še zmeraj je preveč učencev/staršev, ki se v zvezi s tem zanašajo na šolo.

Prav tako ponovno apeliramo na vse vas, da v šolo prihajajo zgolj zdravi učenci in učenke. V kolikor je vaš otrok imel visokorizični kontakt izven VIZ, je napoten v karanteno na domu skladno s splošnimi postopki. Posledično to pomeni, da v kolikor je v družinskem krogu prišlo do okužbe člana družine, otrok zaradi karantene ne sme prihajati v šolo do izteka karantene.

S skupnimi prizadevanji in razumevanjem nam bo uspelo!

Želimo vam, da ostanete zdravi.

S prijaznimi pozdravi.

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost