To je vseslovenska akcija, že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko.  Organizira jo društvo Radi pišemo z roko, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport,  Zavodom  RS za šolstvo ter nekaterimi uspešnimi podjetji. Prijavljenih je okrog 300 šol, med njimi tudi naša.

Izbrani ambasadorji Tedna pisanja z roko 2022 so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.

V  Tednu 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.

Dragi učitelji in učenci vabljeni k sodelovanju. Sami se odločite, katere aktivnosti boste izvajali pri pouku med 17. 1. in 21. 1. 2022, da bi učenci razumeli pomen ohranjanja pisanja z roko. K sodelovanju nagovorite tudi starše ali znane osebnosti.

V avli bodo ob plakatu pripravljeni beli listi z logotipom oz. podlage za pisanje. Popisane liste oddajte v škatlo. Vaši rokopisi bodo zbrani v e-knjigi, nekateri pa objavljeni v časopisu Pišemo z roko.

Tamara Kranjc Roškar

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost