Z velikim veseljem vas obveščamo, da je učiteljica Romana Slavič Žnuderl s projektno ekipo, že v svoji prvi izvedbi mednarodnega projekta eTwinning bila izjemno uspešna. V mesecu septembru 2021 je projekt »Der Frühling kommt bald« s strani nacionalne eTwining ekipe (Cmepius) prejel znak kakovosti. Obrazložitev s strani pregledovalcev je zelo zgovorna in jo pripenjamo v nadaljevanju:

»V eTwinning projekt z naslovom »Frühling kommt bald« se je vključilo 6 učiteljic in 1 učitelj mentor in 70 učencev iz 5 različnih šol iz Poljske, Ukrajine, Turčije in Slovenije. Projekt je na inovativen način spodbudil učence k učenju in nadgrajevanju nemškega jezika. Učenci so se senzibilizirali za medkulturne kompetence, vključno z razvijanjem vseh 4 jezikovnih spretnosti. Vsebina projekta pa je bila povezana z letnimi časi. Iz spletne učilnice je razvidna dobra komunikacija med projektnimi partnerji. Usklajeno delo vseh sodelujočih bistveno prispeva k doseganju izmenjave na daljavo in sodelovalnega del. Projekt odlikuje dobro organizirana spletna učilnica, ki omogoča dober vpogled v potek projektnih aktivnosti. Uporabljena IKT orodja so primerna za ciljno skupino učencev. Varna raba spleta je bila ustrezno vključena v projekt. Iz spletne učilnice je razvidno delo v mednarodno mešanih ekipah. Skupni izdelek pa se odraža v e-knjig. Pričujoči projekt je prvi projekt, ki ga je mentorica izvajala kot ustanoviteljica. Spletna učilnica vsebuje pregledno gradivo o diseminacijskih in evalavcijskih aktivnosti (izjave učencev), ki so bile izvedene dobro. Diseminacije je potekala tudi v obliki člankov, radijskega prispevka, kar zelo pozdravljamo.«

Projekt pa je bil dodatno nagrajeni še za ZLATI KABEL 2021, kar predstavlja najvišje nacionalno priznanje za dosežke na tem področju. Učiteljica Romana se je kot koordinatorica in idejni vodja projekta udeležila spletne prireditve JABOLKA KAKOVOSTI 2021, ki je potekala v torek, 7. decembra, ob 15. uri, na kateri so že 16. v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podelili priznanja kakovosti v različnih kategorijah. Učiteljici Romani in celotni ekipi šole (učencem in sodelavcem) izrekamo iskrene čestitke in vse pohvale za izjemen dosežek in s tem potrditev za kvalitetno opravljeno delo v sklopu projekta. Seveda gredo vse pohvale tudi udeležencem in sooblikovalcem projekta iz partnerskih šol.

Naj bo prejeto priznanje odlična popotnica za izvedbo vseh nadaljnjih projektov, ki sledijo. Vse pohvale in čestitke!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost