Z velikim veseljem in ponosni vas obveščamo, da je naša sodelavka, učiteljica Vera Granfol, postala zmagovalka na natečaju ZA NAJBOLJŠO UČITELJICO OZ. NAJBOLJŠEGA UČITELJA GLOBALNEGA UČENJA 2021, ki ga je letošnje leto prvič razpisalo Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje.

Učiteljica Vera Granfol je s predstavitvijo dobre prakse dokazala, da pristop globalnega učenja kompetentno in kontinuirano vpeljuje v svoje poučevanje, ter s tem svoje učence spodbuja k aktivnemu globalnemu državljanstvu. Že več let namreč sodeluje v Klubu učiteljev in učiteljic globalnega učenja. Nenazadnje je v šolskem letu 2019/20 z učenci izvedla nadvse uspešno in odmevno akcijo »Bodi nežen, planet ti bo hvaležen« ter na ta način, skupaj z učenci, opozorila na nujnost globalne ozaveščenosti in proaktivnega delovanja za zaščito okolja in narave. Prijavo je podkrepila z osebno predstavitvijo v obliki kratkega videoposnetka, ki ga je posnel učitelj Damijan Sovec. Dodano vrednost k prijavi pa je prispevala tudi predstavitev vseh že izvedenih aktivnosti/projektov šole na omenjenem področju.

Prispevek učiteljice Vere Granfol in prejeto priznanje  – za najboljšo učiteljico globalnega učenja, z  denarno nagrado v višini 1.000 EUR, je odlična spodbuda in podpora za nadaljevanje globalnega poučevanja. Veri bo nagrada podeljena na letošnji nacionalni konferenci globalnega učenja, 9. novembra v Ljubljani.

Kot ravnatelj šole in kot sociolog se pridružujem mnenju, da je vloga učiteljev in šole ključna pri spodbujanju mladih, da postanejo aktivni in po svojih močeh prispevajo k oblikovanju bolj pravične, odprte in trajnostne družbe, izjemnega pomena. Z načinom poučevanja, ki mlade pripravlja na vsakodnevne izzive in vprašanja, s katerimi se soočamo tako na lokalni kot na globalni ravni, ter jim pomaga razumeti, kako naše odločitve vplivajo na življenja drugih in na prihodnost našega planeta, bomo pripomogli k boljšemu jutri za vse nas.

Učiteljici Veri Granfol iskreno čestitamo in se ji zahvaljujemo za vso njeno aktivno udejstvovanje in delovanje na področju globalnega poučevanja.

Hkrati ji želimo, da bo to odlična popotnica za nadaljnje delovanje in poučevanje.

S prijaznimi pozdravi!

ravnatelj, Dejan

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost