Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS z včerajšnjim (11. 3. 2021) Odlokom podaljšala veljavnost trenutnega poteka izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa v šolah.

Z 12. 3. 2021 pa je prišlo do spremembe v  Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Novost je, da zaščitnih mask učenkam/učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje ves čas učnega procesa. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere priporočamo uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem presoja osebni zdravnik otroka.

Prosimo za razumevanje.

Ostanite zdravi!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost