Spoštovani starši, skrbniki in dragi učenci!

Z velikim veseljem vas obveščamo, da po (pre)dolgem izvajanju izobraževanja na domu, postopoma ponovno odpiramo vrata šole za naše učence. Vlada RS je včeraj, 20. 1. 2021 sprejela odlok, s katerim ponovno prehajamo na izvedbo vzgojno-izobraževalnega procesa v prostorih šole, in sicer s torkom, 26. 1. 2021, za učence od 1. do 3. razredaZa ostale učence od 4. do 9. razreda nadaljujemo z izobraževanjem na daljavo.

Za učence od 1. do 3. razreda se izvaja vzgojno-izobraževalni proces po modelu C in v skladu z vsemi priporočili pristojnega ministrstva, ZRSŠ in veljavnimi Poostrenimi higienskimi priporočili NIJZ (v priponki).  Izključno po oddelkih (tako imenovani “mehurček” – ni mešanja med oddelki/razredi) bomo izvajali vse dejavnosti rednega programa kot tudi razširjenega (jutranje varstvo, podaljšano bivanje, dodatni/dopolnilni pouk, izjemoma tudi interesne dejavnosti).

Prioritetna naloga šole bo, da se bodo učenci počutili varno in da bodo kljub veljavnim ukrepom deležni spodbudnega učnega okolja. V uvajalnem obdobju bomo učence ponovno navajali na šolsko rutino, obenem pa bomo dodatno pozorni  na čustvene in socialne spremembe pri učencih. Na daljavo obravnavane vsebine in veščine bomo dodatno utrjevali in ob tem stremeli, da učenci pridobijo ključna znanja, potrebna za uspešno nadaljevanje šolanja.

Za prehrano učencev bo poskrbljeno, šolski prevozi se izvajajo po ustaljenem voznem redu. V skladu s priporočili NIJZ je potrebno ves čas prevoza z avtobusom nositi zaščitno masko.

Pogosto bomo zračili, zato so dobrodošla toplejša oblačila. Posebno pozornost bomo namenili poznavanju veljavnih ukrepov in njihovo upoštevanje. Uporaba zaščitne maske za učence v učilnicah, znotraj matičnega oddelka ni potrebna. Priporoča pa se uporaba mask v učilnicah izven matičnega oddelka in v skupnih prostorih šole. Prav tako bomo dodatno pozornost namenili izboljševanju gibalnih veščin učencev.

Ključnega pomena pa je, da v šolo prihajajo zdravi učenci. Ob minimalnih bolezenskih znakih/simptomih zadržite otroka doma in se glede zdravstvenega stanja posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Učenci naj v šolo prihajajo tik pred pričetkom pouka. Na osnovi dodatnih kadrovskih obremenitev bomo podaljšano bivanje izvajali zgolj do 16.10 (dežurstva do 16.30, zaradi veljavnih ukrepov ne izvajamo). Prosimo za razumevanje in upoštevanje spremembe.

Veselimo se ponovnega odprtja šole, otroškega veselja, vrveža ter vedoželjnih pogledov in vprašanj. Da bo tako tudi ostalo, je ključnega pomena skupno zavedanje in prizadevanje nas vseh, da v največji možni meri spoštujemo veljavne ukrepe za zajezitev okužbe s koronavirusom, tako v šolskih prostorih kot tudi izven njih. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi tudi tokrat uspelo!

Narejen je prvi korak in s tem nam vsem dano upanje, da kmalu ponovno odpremo šolo za vse učence.

S prijaznimi pozdravi in hvaležnostjo za vso vašo podporo, razumevanje in pomoč pri izvedbi dosedanjega izobraževanja na daljavo!

Ostanite zdravi!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost