Spoštovani starši, skrbniki in dragi učenci!

Na osnovi sprejetega odloka Vlade RS z dne 13. 1. 2021, žal tudi v tednu od 18. 1. do 22. 1. 2021 nadaljujemo z izobraževanjem na daljavo za učence matične šole. Izjema ostajajo šole s prilagojenim programom in s tem PŠ dr. Janka Šlebingerja, kjer vzgojno-izobraževalno delo poteka v prostorih šole.

Zaposleni na šoli se zavedamo pomena motivacije in vse bolj zaznavamo, da je pri učencih množičen upad motivacije, kot posledico (pre)dolgega trajanja izobraževanja na daljavo in vseh zahtevnih okoliščin, povezanih z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije s koronavirusom. Kaj storiti, ko ni več motivacije za šolo? Znani psiholog Kristjan Musek Lešnik pravi, da je včasih treba potegniti zavoro in misli preusmeriti drugam.

»Najbolj pomembno pa je, da fokusa ne usmerjamo le v stvari, ki nas jezijo in nad katerimi niti nimamo nadzora: ko razmišljamo o tem, kaj vse nam gre na živce, zakaj je šola takšna kot je, zakaj moramo delati vse to … Včasih pomaga potegniti ročno zavoro in se osredotočiti drugam, k stvarem, ki lahko izboljšajo razpoloženje, ki jih raje počnemo. Če se malo sprostimo, pozneje lažje nadaljujemo tudi s stvarjo, ki je bolj naporna,« še svetuje Musek Lešnik.

V branje vam priporočamo članek o tej tematiki. https://micna.slovenskenovice.si/moja-sluzba/ko-ni-vec-motivacije-za-solo-nic-vec-ne-obljubljam-sem-kot-stara-lajna-izpoved-slovenske-uciteljice

S skupnimi močmi, razumevanjem in dobrim sodelovanjem bomo zmogli.

Za preusmeritev misli drugam in za motivacijo vam v priponki posredujemo današnji utrinek iz gradbišča ob šoli. Večnamenska športna dvorana raste v višino. 

Vse dobro in ostanite zdravi!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost