Spoštovani!

23. november je državni praznik, dan Rudolfa Maistra, ki ga na OŠ Gornja Radgona tradicionalno obeležimo s poučno spominsko uro ob Spomeniku miru ob cerkvi Sv. Petra v Gornji Radgoni, v počastitev generalu Rudolfu Maistru in njegovim borcem.

Letošnje šolsko leto 2020/21, zaradi veljavnih ukrepov za zajezitev in preprečitev širjenja okužb s koronavirusom in začasnega izvajanja pouka na daljavo za vse učence šole, nam ne omogoča tradicionalne izvedbe spominske ure v živo ob obeležju, ob prisotnosti praporščaka, lokalnih predstavnikov Zveze veteranov vojne za Slovenijo, predstavnikov lokalne oblasti in ostalih gostov. Na osnovi želje in nujnosti, da tradicijo in spomin ohranjamo, letošnjo spominsko uro izvajamo na daljavo. Na ta način ohranjamo spomin na zgodovinsko pomembne dogodke za naš slovenski narod, obenem pa krepimo zavest in pripadnost slovenskemu narodu in državi Republiki Sloveniji.

Učenci devetih razredov Tian Fras, Aleš Mlinarič, Lana Vukan in Enej Kapun, so v sklopu spominske ure predstavili življenje, delo in pomen znanega Slovenca Rudolfa Maistra. Po predstavitvi je sledil nagovor g. Franca Čuša, profesorja geografije in zgodovine iz Gimnazije Franca Miklošiča in ravnatelja šole g. Dejana Kokola. Mentor in idejni vodja spominske ure je bil učitelj Tomaž Lopert, profesor geografije in zgodovine.

Vabljeni k ogledu videoposnetka spominske ure: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=MTGpTWDnfYJQTAWfPMINLTR0

Priložnostnemu govorcu, g. Čušu Francu, se zahvaljujemo za celovito in vsebinsko zaokrožen nagovor o pomembnosti takratnih zgodovinskih dogodkov za današnji čas in prostor.

Ob državnem prazniku vam čestitamo in vam želimo, da ponesete bojevniški duh tistega časa in da s skupnimi močmi tokrat premagamo nevidnega sovražnika – koronavirus. Ostanite zdravi!

Vse dobro do spominske ure v prihodnjem šolskem letu!

Dejan Kokol, ravnatelj

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost