20. novembra obeležujemo Dan slovenske hrane. Pogosto si zastavljamo vprašanja, ali redno zajtrkujemo, si izbiramo hrano iz lokalnega okolja? S takim izborom podpiramo slovenskega kmeta in živilsko predelovalno industrijo. Tudi letos smo obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je že jubilejni, deseti po vrsti. Glede na epidemiološke razmere smo ga obeležili doma, z družino.

Zjutraj smo učence na različne načine nagovorili o pomenu zdravega, predvsem pa rednega zajtrkovanja. Učenci 2. in 5. razreda in učenci od 6. do 9. razreda so izvedli naravoslovni dan. Spoznali so pomen zdrave in uravnotežene prehrane, pomen rednega zajtrkovanja, kulturnega obnašanja pri jedi ter pomen gibanja. Tudi učenci podružnične šole so se seznanili z vsebinami tradicionalnega slovenskega zajtrka preko krajšega videa in spoznali sestavine, ki jih le ta vsebuje. Učiteljice so jih vzpodbudile, da si ga skupaj s starši pripravijo tudi sami.Učenci od 6. do 9. razreda so po smernicah zdrave prehrane  zapisali jedilnik za en dan, pripravili pogrinjek za nedeljsko kosilo in izdelali ”zelenjavka.” Tudi četrtošolci so bili  ustvarjalni in so se na svoj način lotili dekoracije  iz zelenjave.

Fotografije

Nada Žitek in Tamara Sakovič

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost