V četrtek, 4. junija 2020 se je 13 učencev obogatitvenega programa Projekt Deutsch preizkusilo v snemanju oddaje Zvedavčki. Iz Radia Maribor nas je obiskala novinarka Tamara Zupanič Čučnik in mentorica improvizacijskega gledališča ter MIŠ (Male impro šole), Mojca Frim.

Scenarij snemanja je pripravila učenka 9. a, Eva Stajnko. Pogovor z njenimi gosti (Maša, Pia, Izidor, Oliver, Lara, Brina, Zara, Zarja) je tekel o snemanju oddaj za Radio Agora v prejšnjih treh letih, impro delavnicah in impro vajah na daljavo v času korona epidemije, o 1. mednarodnem kulturnem festivalu (prestavljen iz 26. 6. 2020 na kasnejši termin) in o večletnem mednarodnem sodelovanju z Glasbeno osnovno šolo iz avstrijskega Kirchberga ob reki Rabi.

Na koncu so vsi učenci zaigrali 2 impro disciplini TV dnevnik in Expert, expert.

Oddaja bo na sporedu Radia Maribor 27. 6. 2020.

Ponosni na uspešen zaključek letošnjega impro šolskega leta in posebej na tedenske (ob torkih od 16.00 do 18.00) impro vaje na daljavo preko videokonference, smo se zahvalili Mojci Frim za sodelovanje in se poslovili z željo po novih impro izkušnjah v naslednjem šolskem letu.

Improvizatorji se ne damo!

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost