Na osnovi okrožnice Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport, vas obveščamo, da se postopoma odpravljajo omejitve na področju šolstva. Do sedaj so se v šolske klopi vrnili učenci prvega triletja (tudi NIS 1), devetošolci (tudi NIS 3) in učenci posebnega programa in izobraževanja. S ponedeljkom, 1. 6. 2020, se v šolske klopi vračajo učenci 4. in 5. razreda (tudi NIS 1 in 2), v sredo, 3. 6. 2020, še učenci 6., 7. in 8. razreda (tudi NIS 2 in 3). Na osnovi tega prehajamo v celoti na izvedbo učnega procesa v šoli in zaključujemo z izobraževanjem na daljavo.

Osnovno navodilo NIJZ je, da se v šolo vračajo zgolj zdravi otroci. S tem se šoli zagotovi varno učno okolje za vse učence. Ponovno odprtje šole za vse učence je zaradi pogoja, da še posebej zavarujemo zdravje otrok in zaposlenih ter posredno drugih deležnikov, zelo kompleksna in zahtevna naloga. Ne glede na spremenjen način bivanja v šolski prostorih, zaradi upoštevanja ukrepov NIJZ, se učenci in zaposleni šole počutimo dobro. Kljub zaščitnim maskam, ostajamo prijazni, razumevajoči, čuječi in srčni pedagogi. Za učence, ki se vračajo v šolske klopi, bomo v uvodnem tednu namenili posebno pozornost psihološko-socialnemu vidiku otrok, saj je prav za njih, to obdobje izolacije bilo zagotovo najtežje.

Vzajemno, s skupnimi močmi in razumevanjem se veselimo ponovnega prihoda vseh učencev v šolske klopi! Učenci, dobrodošli in pozdravljeni!

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost