Spoštovani starši, dragi devetošolci,

s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo dne 20. 4. 2020 prejeli okrožnico v zvezi z novim rokovnikom za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2020/2021. Rokovnik z natančnimi datumi in priporočili ministrstva si lahko ogledate tukaj.

Nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020. Do tega datuma morajo vsi učenci, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico, med njimi tudi tisti učenci, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah, ki izvajajo izobraževalne programe, za katere je kot posebni vpisni pogoj treba uspešno opraviti tudi preizkus nadarjenosti.

Prijavnico za vpis v srednjo šolo smo vsem devetošolcem poslali po pošti. Priložena so tudi kratka navodila za izpolnjevanje. Vse prijavnice so ožigosane in podpisane s strani ravnatelja.

Prijavnico za vpis v dijaški dom si starši in učenci natisnete s spleta na tej povezavi.

Izpolnjeno prijavnico (za vpis v srednje šole in dijaške domove) lahko pošljete priporočeno po pošti (samo priporočeno in NE s povratnico), ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov izbrane srednje šole oziroma izbranega dijaškega doma. Če boste pošiljali prijavnico po elektronski pošti, s strani ministrstva svetujejo, da prijavnico v vednost pošljete tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole, prijavnico za vpis v dijaške domove pa v vednost na elektronski naslov za vpis v dijaškem domu.

Učenci skupaj s starši prijavnico izpolnite, podpišite (učenec in starši) in pošljite do 11. maja 2020 na izbrano srednjo šolo oziroma izbrani dijaški dom.

V primeru vprašanj, nejasnosti ali dvomov sem lahko obrnete na psihologinjo šole.

Psihologinja:
Nika Forjanič Huber

 

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost