Spoštovani starši in skrbniki, dragi učenci!

Na OŠ Gornja Radgona smo za čas koronavirusa in zaprtja šole pripravili napotke in usmeritve za izobraževanje na daljavo. Skupek napotkov in usmeritev po generacijah in predmetnih področjih bomo posodabljali tedensko. Praviloma bodo objavljena v ponedeljek v novem tednu, za ta teden jih na osnovi izrednih dogodkov objavljamo danes (18. 3. 2020). Preglednice z usmeritvami se nahajajo na spletni strani šole v zavihku “Izobraževanje na daljavo”. Ne glede na objavo skupnih usmeritev je večina učiteljev že stopila v kontakt z učenci oz. starši preko e-pošte, e-sporočil (LoPolis), spletnih učilnic, ustvarjenih spletnih straneh in socialnih omrežjih in je dnevno v kontaktu z učenci oz. starši. Priporočamo, da vsak učenec sledi usmeritvam in napotkom učiteljev po svojih najboljši močeh. Učitelji se po svojih najboljših močeh trudijo, da pripravijo takšna navodila za delo, da se bodo učenci v času, ko bodo doma, lahko učili sami. Pomembno je, da tudi zdaj, ko so učenci doma, da delajo po urniku njihovega oddelka.  Če se vam zgodi, da česa ne razumete, smo vam na voljo za dodatna pojasnila. Vprašanja lahko oddate preko spletne učilnice, na elektronske naslove učiteljev oz. preko e-pošte (novi.lopolis.si). Lahko pa se preko socialnih omrežij ali telefonov povežete tudi z vrstniki in si med seboj pomagate.

Dragi učenci, potrudite se in naloge opravite v celoti, zavzeto, po svojih najboljših močeh, saj je to nujno, da boste lahko sledili in utrjevali, ko se boste vrnili v šolo. Učitelji bodo vaše delo spremljali in ga po vrnitvi v šolo tudi pregledali in utrdili. V tem času morate zaradi lastnega zdravja in zdravja drugih NUJNO ostati doma. Čeprav ste zdravi in vas mika ven, so zdaj razmere drugačne in morate ostati doma. Tudi med seboj se ne smete družiti v živo. Lahko ste na svežem zraku, vendar sami, z družino. Še naprej skrbite za temeljito higieno in se zdravo prehranjujte in gibajte. Upoštevajte vsa navodila pristojnih služb.

Spoštovani starši, vašo pomoč potrebujemo predvsem pri tem, da otroke spodbujate k domačemu delu in jim pomagate pri organizaciji dela. Za vso pomoč in podporo pri tem se vam zahvaljujemo.

V danih izrednih razmerah pa je prav, da najprej pazimo na lastno zdravje in se družbeno-odgovorno ravnamo v skladu s priporočili pristojnih služb. Posamezna priporočila in navodila sprotno objavljamo tudi na spletni strani šole.

Naša skupna prizadevanja naj bodo usmerjena v hiter konec izrednih razmer.

Vsem skupaj želimo umirjenosti, zdravja in varnosti!

Dejan Kokol, ravnatelj

 

 

(Skupno 580 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost