Nekaj utrinkov z uvodne delavnice projekta: »Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalni obrok«.

Pod vodstvom vodje projekta v Sloveniji gospe Anke Peljhan, so učenci 9. razredov v ponedeljek, 4.11.2019, pripravili poskusno Martinovo kosilo (pečen piščanec s kostanji in korenčkom, dušeno rdeče zelje, mlinci, koruzna zlejvanka). Kosilo so degustirali učenci podaljšanega bivanja.
Martinovo pojedino bodo devetošolci kuhali na naravoslovnem dnevu Dan slovenske hrane in TSZ v petek, 15.11.2019 za učence naše šole. V tem šolskem letu bomo izvedli še dve delavnici na temo jedi naših babic.
Osnovna težnja projekta je, da se učenci poučijo o dejanskem izvoru pozabljenih jedi in jih znajo pretvoriti v današnji čas. Poudarek je na uporabi sezonskih  in lokalnih sestavin.

Fotografije

Dragica Vereš, vodja projekta

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost