V petek, 12. aprila 2019, se je 17 učencev od 6. do 9. razreda, vključenih v obogatitveni program Projekt Deutsch, udeležilo 1. IMPRO dneva v Ljubljani v okviru projekta Young Theatre, pri katerem sodelujejo mladi iz Srbije, Poljske in Romunije in je potekal v organizaciji Pionirskega doma – centra za kulturo mladih.

V letošnjem šolskem letu so se učenci obogatitvenega programa seznanili z različnimi improvizacijskimi disciplinami, na naši šoli so se udeležili treh delavnic, od tega je dve vodila mentorica treh skupin improvizatorjev Mojca Frim, eno delavnico pa mentorica Romana S. Žnuderl. Prav tako so se udeležili treh nastopov šolske impro lige ŠILA – na Prvem odru 1. gimnazije v Mariboru na pustni torek, 5. 3., v Centru za kulturo mladih v Celju, v soboto, 30. 3. in v Kulturnem domu Pekre – Limbuš, v petek, 5. 4. 2019.
Na 1. IMPRO dnevu so naši učenci nastopili kot “Radgonska deca” skupaj z ekipami učencev iz 22 osnovnih šol iz vse Slovenije in se preizkusili v disciplinah Tri  minute, Roke in Predmet.
Po nastopu in spremljanju predstavitev drugih improvizatorjev, so se z vzpenjačo peljali na Ljubljanski grad in tako dodobra izkoristili dan v prestolnici.
Spremljali sta jih učiteljica Silva Plohl in Romana S. Žnuderl.

Fotografije

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost