Po vsem svetu 22. aprila obeležujemo dan Zemlje, ki je letos posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. Smo v obdobju največjega izumrtja vrst v zadnjih 60 milijonih let, hitro izgubljanje pa je posledica človeške dejavnosti.
Dobra novica je, da lahko stopnjo izginjanja še vedno upočasnimo, številne ogrožene vrste pa lahko okrevajo. A delovati moramo skupaj in zgraditi globalno gibanje potrošnikov, volivcev, izobraževalnih delavcev, verskih voditeljev in znanstvenikov, ki bodo zahtevali takojšnje ukrepanje.
Vsi, vladne in nevladne ustanove ter posamezniki, si lahko vsak dan prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet.
“Imamo samo en planet, ki si ga delimo z raznovrstno rastlinsko in živalsko populacijo, katere je zaradi našega ravnanja vedno manj. Vse oblike življenja so enakovredne in neprecenljive! Spremenimo naše ravnanje, da na koncu ne ostanemo sami,” je pozval minister za okolje in prostor Simon Zajc.
V okviru dneva Zemlje smo z učenci sedmih razredov izvedli naravoslovni dan v Lisjakovi strugi. Organizator tega dneva je bil Kultprotur. Člani čebelarskega  društva Peter Dajnko so se predstavili s temo o čebelah in čebelarjenju, g. Vlado Drvarič pa nas je popeljal ob reki Muri in nas seznanil z rastlinskimi in živalskimi vrstami.

Vodja naravoslovnega dne: Dragica Vereš

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost