Osnovna šola Gornja Radgona že drugo leto uspešno sodeluje na mednarodnem WSC tekmovanju (svetovni pokal znanja učencev in dijakov) v angleščini. 3. in 4. februarja 2018 smo tri devetošolke, Nika Zala Fras, Aneja Kralj in Tea Műler, na dvodnevnem regijskem krogu tega tekmovanja v Ljubljani, osvojile skupno 27 medalj in se uvrstile na ‘Global round’, ki bo potekal v Barceloni od 21. do 27. julija 2018. Z našo mentorico Silvo Plohl se že aktivno pripravljamo na globalni krog tekmovanja v Barceloni.

Uspehe na regijskem krogu tekmovanja smo 11. 4. 2018 na naši šoli že tudi predstavile radgonskemu županu Stanislavu Rojku in podžupanu Robertu Žinkoviču.

WSC tekmovanje zajema 6 tekmovalnih področij (umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje). Vsak tekmovalec tekmuje v vseh tekmovalnih disciplinah (debata, kvizi in pisanje eseja). Tekmovanje nam predstavlja drugačne metode merjenja znanja od običajnih, šolskih, ki spodbujajo in krepijo sodelovanje med tekmovalci in našo kreativnost, govorniške veščine ter tudi dvig naše samozavesti za nastopanje v javnosti. Na globalnem krogu tekmovanja pa se še posebej kaže promocija različnih kultur in držav ter toleranca do različnosti.

Naše potovanje, bivanje in tekmovanje v Barceloni je povezano z visokimi stroški, zato se trudimo pridobiti donatorska sredstva.

Vsi, ki ste nam pripravljeni pomagati, nam lahko vaše prispevke nakažete na transakcijski račun OŠ Gornja Radgona, številka SI56 01229 6030650843, sklic SI00 276 s pripisom Za WSC Barcelona. Hvaležne bomo vaše pomoči.

        Tekmovalke

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost