V torek, 28. 11. 2017, je v veliki telovadnici naše šole potekala Tržnica poklicev. Karierne odločitve so zagotovo med pomembnejšimi v življenju, zato je pomembno, da učenci pridobijo čim več raznolikih informacij glede srednješolskih programov in smeri. Na Tržnici poklicev se je predstavilo 22 srednjih šol iz pomurske in podravske regije ter 2 srednji šoli iz sosednje Avstrije. Tako so imeli učenci priložnost pridobiti kvalitetne  informacije za odločitev o nadaljnjem izobraževanju in izbiri poklica.
K sodelovanju smo povabili tudi dijaške domove, Območno obrtno-podjetniško zbornico Gornja Radgona, Center za socialno delo Gornja Radgona in razvojno agencijo PORA Gornja Radgona. Učenci in starši so lahko poleg izobraževalnih programov, ki jih ponujajo srednje šole, prejeli tudi informacije glede bivanja v dijaških domovih, opravljanja prakse v srednjih šolah, štipendijah, subvencijah in denarni socialni pomoči, predstavljena jim je bila regijska štipendijska shema za Pomurje.
V okviru Tržnice poklicev je ob 16. uri v mali telovadnici potekala predstavitev Pomurske gospodarske zbornice, na kateri so bile staršem in učencem predstavljene aktualne potrebe po kadrih v Pomurju in sistem vajeništva. Predstavnica podjetja Arcont d.d. je predstavila podjetje, delovna mesta v proizvodnji ter delo z mladimi (praksa, počitniško delo in štipendije).
Galerijo slik si lahko ogledate tukaj.

Nika Forjanič Huber

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost