V torek, 10. 10. 2017 smo na OŠ Gornja Radgona izvedli srečanje s partnersko šolo iz Kirchberga ob reki Rabi. Obiskalo nas je 24 učencev skupaj z razredničarko gospo Debbie Wonaschütz in vodjo projekta gospo Reingard Meier.

Učenke 9. a razreda Brina, Zala, Sanja in Tea so goste pričakale na radgonskem gradu, jih pozdravile, nato pa smo si pod vodstvom g. Sama Tuša ogledali grad in se po grajski poti odpravili na ogled mesta s postankom pod cerkvijo ob Aleji velikih, pred vhodom v Špital, pred kulturnim domom in na ploščadi pred banko.
V šoli je po skupni malici z učenci 7. in 8. razreda, vključenimi v obogatitveni program Projekt Deutsch in pozdravnem nagovoru pomočnice Sonje Muršec sledila krajša kulturna slovesnost ob 10. obletnici uspešnega delovanja mednarodnega projekta, predaja priložnostnih daril in vodenje po šoli. Najprej so nas učenci 7. razreda Maša, Eneja, Alida in Oliver popeljali v avlo , kjer je deški pevski zbor zapel dve pesmi, nato smo si ogledali knjižnico, v učilnici kemije izvedli poskus, prisostvovali uri glasbene umetnosti in se sprehodili do šolske vrtilnice in igrišč za šolo.
Po odkritju smerokaza proti Kirchbergu ob reki Rabi, ki stoji v bližini kolesarnice in skupnem fotografiranju, smo se ob 12.00 poslovili od naših gostov.

Fotografije

Govor prof. Reingard Meier

Romana S. Žnuderl

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost