V petek, 6. 10. 2017, je v okviru tedna otroka potekal 1. sestanek šolske skupnosti, in sicer v dveh delih: 3. šolsko uro za učence od 1. do 5. razreda in učence nižjega izobrazbenega standarda PŠ, 4. šolsko uro pa za učence od 6. do 9. razreda. 
V uvodu sta ravnatelj šole in pomočnica ravnatelja pozdravila učence. V nadaljevanju je psihologinja Nika predstavila temo letošnjega otroškega parlamenta “Šolstvo in šolski sistem” ter podala smernice in predloge za aktivnosti v okviru oddelčnih skupnosti. Sledila je obravnava vrstniškega nasilja. Psihologinja je predstavila oblike vrstniškega nasilja in pogostost pojavljanja, znake, po katerih prepoznamo žrtev vrstniškega nasilja in posledice, ki jih lahko utrpijo učenci, ki so žrtve vrstniškega nasilja. Učenci so si ogledali tudi poučen filmček, ki je prikazoval različne oblike vrstniškega nasilja in njegovih posledic. Za zaključek je pedagoginja Lea predstavila seznam kršitev, postopkov in ukrepov, ki jih pripravlja šola v okviru novih Pravil šolskega reda.
V prvem delu so bili prvošolci slavnostno sprejeti v skupnost učencev šole. V drugem delu so se predstavili člani 13. šolske otroške vlade, pri čemer je vsak izmed njih predstavil področje delovanja in cilje za to šolsko leto.
Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Mentorica šolske skupnosti:
Nika Forjanič Huber

 

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost