V ponedeljek, 15. 5. 2017 ob 7.00, se je 56 sedmošolcev s svojimi razredničarkami odpravili v šolo v naravi, v CŠOD Radenci.
V domu nas je sprejel pedagoški vodja, ki nam je podal osnovne informacije o bivanju in pedagoškem delu v CŠOD. Vse dni v tednu je delo potekalo po ustaljenem urniku. Delovni dan se je začel z jutranjo telovadbo (7.30) in zaključil ob 22.00.
Program dela je vseboval pestre in zanimive vsebine: spoznavanje jame Kobiljače, zavetišča, vrvi in vozli, kanuizem, talne gozdne živali, kolesarstvo, plesi, kača klopotača, lokostrelstvo in orientacija, belokranjska pogača, plezanje, taborni ogenj, izdelava balzama za ustnice in pletenje zapestnic. Vse vsebine so učitelji izvajali v skupinah.
V petek, 19. 5. 2017, smo se po kosilu odpravili proti spominski hiši Otona Župančiča, kjer smo si ogledali kratko, sodobno diaprojekcijo o življenju in delu Otona Župančiča. Videno je nadgradila kustosinja spominske hiše, ki nas je popeljala po razstavnih prostorih. Naše petdnevno bivanje v Beli krajini smo sklenili z obiskom Krajinskega parka Lahinja.

Fotografije

Nada Beznec

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost