V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona je potekala svečana podelitev nagrad natečaja “Sem pravljičar Hans Christian Andersen”. Na natečaju so sodelovali učenci 4. in 5. razredov osnovne šole Gornja Radgona. Poslane izdelke je ocenjevala komisija v sestavi: Katarina Rauter, pesnica in pisateljica Marija Šedivy, Valentin Kovič, Eva Stajnko 5. b in Luša Sovec 4. c razred.
Komisija je imela zelo težko delo, saj so bili vsi prispevki nekaj posebnega. Med poslanimi prispevki je komisija izbrala tri prispevke, ki so izstopali med ostalimi izdelki.
Tako je 1. mesto osvojil Marcel Maier 5. c, z zgodbo Novo rojstvo, 2. mesto je osvojila Sanja Benko 5.a, z zgodbo Začarano dekle, tretje mesto pa je osvojil David Kaučič 5. a, z zgodbo Dick Whitington in njegova mačka. Prejeli so lepe knjižne nagrade. Najboljšo zgodbo v četrtih razredih pa je napisal Gašper Mauko 4. c z naslovom: Orjaška žuželka. Da pa ne bi bil ves trud zaman, so tudi ostali nadebudni pisatelji za vzpodbudo dobili lepe knjižne nagrade.
Sledi spletni povezavi

                                                                                                                                                  Valentin Kovič

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost