V soboto, 7. maja 2016 ob 8.35 smo doživeli premiero predstav v nemščini z naslovom “Der König tanzt” in “Die Froschkönigin”, ki jih je občinstvo avle naše šole sprejelo z velikim aplavzom. predstavi so si ogledali učenci od 4. do 7. razreda skupaj s starši nastopajočih učencev in povabljenimi gosti. (povezava do fotografij)

V obeh predstavah sodeluje skupaj 47 učencev 5., 6., 8. in 9. razreda, vključenih v obogatitveni program “Nemške urice” in “Projekt Deutsch”.

Prva ponovitev predstave “Die Froschkönigin” je bila izvedena v ponedeljek, 9. 5. 2016 ob 10.30., predstava “Der König tanzt” je zaradi bolezni žal odpadla. Prijazno vabljeni na ponovitev obeh predstav, ki bosta v torek, 24. 5. 2016 ob 18.00 v avli šole. (povezava do vabila)
O čem govorita predstavi?

»Der König tanzt« ali »Kralj pleše« je zgodba o kralju in kraljici, ki živita s svojimi ministri in plesalci v svetu plesa, glasbe in veselja, v kraljestvu, kjer so ljudje in živali srečni, in kjer se otroci učijo eno leto le plesati, razmišljati in se veseliti življenja. Nekega dne pride na obisk v njihovo kraljestvo predsednik vojaške države, kateri ne more razumeti, da lahko obstaja svet tudi brez vojakov, vojn in nasilja.

»Die Froschkönigin« ali »Žabja kraljica« je zgodba o princeski, ki si srčno želi najti svojega princa, katerih pa je v današnjem svetu ostalo bolj malo. Princu na sosednjem gradu pošlje pismo in mu sporoči, da se želi z njim poročiti. Princ noče o tem niti slišati, kaj šele da bi zapustil udobje svojega gradu. Zato žabec prevzame njegovo vlogo in – krono. Po zapletu s čarovnikovim hudobnim vajencem in napačnemu čarobnemu napoju, zmaga ljubezen.

Romana S. Žnuderl, mentorica obogatitvenega programa

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost